Zaostrog i Makarska rivijera

aktivni odmor

Aktivni odmor u Makarskom primorju

U ljepotama netaknute prirode Zaostroga i cijelog Makarskog primorja možete uživati u raznim sportsto-rekreacijskim aktivnostima. Kristalno čisto Jadransko more i Biokovo, koje kao da ponire u more, imaju idealne predispozicije za odmor ispunjen aktivnostima na moru, ali i u gorju.

Aktivnosti na moru

Osim u sunčanju i kupanju, u ljetnim mjesecima u Zaostrogu možete se okušati u jet-ski vožnji, parasailingu (let padobranom kojeg vuče gliser), wind surfingu, vožnji na pedalini ili banani. Uz adrenalinsku injekciju koju ćete sigurno dobiti od nekih od ovih aktivnosti, imat ćete prilike i uživati u panorami Zaostroga koji je, prema mišljenju mnogih, još ljepši kada se gleda s mora.

Ronjenje je također jedna od popularnih aktivnosti u ovom dijelu Dalmacije. Akvatorij Makarskog primorja ima bogatu floru i faunu, obiluje olupinama i antičkim nalazištima te je atraktivan za ljubitelje podmorja.

Sport i rekreacija na kopnu

Nedaleko od Apartmanima Plana nalazi se sportski centar koji nudi sportske sadržaje za sve uzraste – trampolin i igrice za najmlađe te nogometno i košarkaško igralište. U samom cetnru Zaostroga je teniski teren (podloga umjetna trava), a uz plažu se nalazi i više objekata sa stolovima za stolni tenis i bilijar.

Šetnje, nordic-walking i planinarenje su među omiljenim aktivnostima u Zaostrogu. Uživati u šetnji uz more možete, naravno, u japankama i kupaćem kostimu, ali ukoliko se odlučite za štenju ili planinarenje po južnim obroncima Rilića obavezno obujte tenisice ili neku drugu čvrstu obuću, stavite kapu i ponesite bocu vode. Postoji nekoliko označenih staza, a jedna od ljepših je zasigurno put do vrha brda Plana visine 260m, do kojeg možete doći uređenom šljunčanom stazom. Putem će Vas sigurno očarati miris različitog aromatičnog bilja te veličanstveni pogled na otoke Hvar, Brač i poluotok Pelješac. Za iskusnije planinare tu su Šapašnik 920m, i Viter 770m. Viter, koji se strmo spušta do samog mjesta, jedan je od simbola Zaostroga.

Preporučamo i šetnju ili vožnju biciklom do Gornjeg sela Zaostrog, udaljenog svega nekoliko kilometara od obale. Do sela se dolazi asfaltiranom cestom, no ako želite pješke ili biciklom, gornjim putem, doći do susjednih mjesta Podaca ili Drvenik morat ćete ići uređenim šljunčanim putevima. Bilo da planinarite ili vozite bicikl zasigurno ćete uživati u očaravajućim pogledima, krajolicima, mirisima i kulturnoj baštini Rilić planine.

Ekstremni sportovi

I ljubitelji ekstremnih sportova doći će na svoje u Makarskom primorju. Biokovo pruža mnoge mogućnosti za planinarenje, alpinizam slobodno penjanje, paragliding te speleologiju ili istraživanje spilja. Više informacija o ekstremnim sportovima saznajte na stranicama Parka Prirode Biokovo.