Zaostrog i Makarska rivijera

izleti

Izleti za pamćenje u blizini Zaostroga

Geografski položaj te odlična prometna povezanost čine Zaostrog odličnom polazišnom točkom za niz atraktivnih dnevnih ili poludnevnih izleta.  Bilo da Vas zanimaju prirodne znamenitosti, obližnja svetišta, kulturna i povijesna baština, posjet otocima ili ste zainteresirani za otkrivanje gastro užitaka i vinskih cesti, ovaj dio Dalmacije zasigurno će premašiti Vaša očekivanja.

Prirodne ljepote

Planinski masiv Biokovo proteže se cijelom dužinom Makarske rivijere.  U Parku prirode Biokovo  možete, između ostalog,  uživati u planinarenju očaravajućim krajolikom te pogledu koji se pruža s brojnih vidikovaca. Ljubiteljima prirode i sportskim ribolovcima preporučujemo posjet Baćinskim jezerima, udaljenim svega oko 10 kilometara od Zaostroga.  U blizini se nalazi  i ušće rijeke Neretve (udaljenost 20km.), gdje se možete voziti u tradicionalnim lađama, uživat u žabama i ostalim specialitetima tipičnim za taj kraj te otkriti bogat biljni i životinjski svijet Neretve.

Dubrovnik i Split – bogatstvo kulture i povijestAko Vas zanima kulturno-povijesna baština obavezno posjetite Split ili Dubrovnik. U Splitu, udaljenom 90km.,  možete prošetati iznimno očuvanom Dioklecijanovom palačom te posjetiti katedralu Sv. Dujma, zaštitnika grada. Dubrovnik, biser u kamenim zidinama,  nalazi se na 120km. od Zaostroga.  Tijekom izleta ne propustite posjetiti zidine, Palaču Sponzu i Orlandov stup.  I ne zaboravite ponijeti svoju putovnicu, jer da bi došli iz Zaostroga do Dubrovnika morate proći i kroz dio Bosne i Hercegovine.

Gastro užici i vinske ceste Pelješca

Pelješac, drugi po veličini hrvatski poluotok, prava je destinacija za sve željne gastro užitaka. Poznat je po kamenicama i ostalim školjkama koje se uzgajaju u Malostonskom zaljevu, dingaču – najcjenjenijem hrvatskom vinu i maslinovom ulju. Kad ste na Pelješcu, posjetite i zidine koje povezuju Ston i Mali Ston.  Do Pelješca možete doći automobilom ili trajektom iz Ploča.

Obližnji otoci – Hvar, Brač, KorčulaNa dohvat ruke su Vam i nadaleko poznati otoci:  Hvar, poznat po lavandi, Paklinskim otocima i najvećem broju sunčanih dana;  Brač, idealno mjesto za sve željne zabave, aktivnog odmora i wind surfinga na Zlatnom ratu; Korčula, otok Marca Pola i Moreške. Trajektne linije za Hvar i Korčulu kreću iz Drvenika (2km. udaljeno od Zaostroga), a za otok Brač iz Makarske. Plovdibeni red provjerite na stranicama Jadrolinije.

Vjerski turizam

Na sjevernom ulazu u Makarsku nalazi se svetište poznato lurdsko svetište Vepric, osnovano 1908. godine. U susjednoj Bosni i Hercegovini, na samo 70 kilometara udaljenosti od Zaostroga nalazi se svjetski poznato Svetište Kraljice mira u Međugorju. Svetište godišnje posjeti preko milijun i pol hodočasnika u potrazi za unutarnjim mirom i blagoslovom.