Zaostrog i Makarska rivijera

općenito

Gastronomija i zabava

U Zaostrogu možete pronaći kvalitetnu gastronomsku i zabavnu ponudu za svačiji ukus. U neposrednoj blizini apartmana, nalaze se restorani koji, unutar bogate ponude raznovrsnih jela, nude i prvoklasnu jadransku ribu, lignje, hobotnice, školjke te ostale morske specijalitete. Za one koji vole pizzu preporučujemo Pizzeriu Palma smještenu pored Velikog mula uz samu plažu. Tu je i slastičarnica te niz kafića i kioska uz plažu u kojima se možete osvježiti te nešto lagano pojesti. Sve namirnice koje su Vam potrebne za pripremanje obroka u Apartmanima Plana možete kupiti u dvije dobro opremljene trgovine koje se nalaze u samom centru mjesta.

Zabava i noćni život

Svakog ljeta u Zaostrogu se održavaju tradicionalne fešte i svetkovine. Posebno važne za mještane su svetkovine Gospe od Anđela i Velika Gospa koje se, između ostalog, obilježavaju procesijom te kulturnim događanjima . Tijekom Ribarske fešte u mjestu je posebno živo pa se uz dodatnu ponudu jela, pića i živu glazbu, organiziraju razna događanja i igre.

I obližnja mjesta nude bogat noćni život pa su tako u ljetnim mjesecima česta odredišta mladih Drvenik, Brist i Gradac. Još više mogućnosti za zabavu pruža Makarska gdje uz kafiće i disco clubove možete uživati u kinu, kazališnim predstavama, Makarskim ljetnim večerima te Ribarskim večerima. Termine događanja u Zaostrogu i okolici možete vidjeti na stranici kalendar događanja.