Zaostrog i Makarska rivijera

općenito

Zaostrog, mjesto za odmor i puno više!

Zaostrog se nalazi u južnoj Dalmaciji, prepoznatljivoj u Hrvatskoj i puno šire, po bijelom žalu, prekrasnim šljunčanim i pješčanim plažama te kristalno čistom Jadranskom moru. Plaže se protežu cijelom dužinom mjesta, a uživati možete na uređenoj plaži opremljenoj ležaljkama, tuševima i kabinama za presvlačenje, ili u romatničnim, skrivenim uvalama do kojih se dolazi šetnjom kroz borovu šumu.

No, vaš odmor ne mora biti ograničen samo na uživanje u suncu i moru, već svoj boravak u Apartmanima Plana možete obogatiti i nizom ostalih sadržaja. Na strmim obroncima masiva Biokovo- Rilić koji se uzdižu iznad Zaostroga, pružaju se mogućnosti za razne sportske i avanturističke aktivnosti (na primjer planinarenje, nordic-walking, biciklizam), za ljubitelje kulture i povijesti na raspolaganju je posjet slavnom franjevačkom Samostanu Sv. Marije i crkvicama u obližnjem Starom selu. Zaostrog nudi i niz zabavnih i gastro sadržaja, a za one željne mirnijeg odmora preporučamo šetnje uz more i uživanje u romantičnim večerima ispod zvjezdanog neba.

Mjesto je smješteno u prirodnoj zavali, broji oko 300 stanovnika, a udaljeno je 35km. od grada Makarske. Uz kilometarske plaže i borove šume, krajolikom dominiraju i planina Viter te brdo Plana koje su dio Biokovskog masiva. Zbog svoje blage klime i bogatsva sadržaja koje nude Zaostrog i okolica, ovaj dio Makarske rivijere savšeno je mjesto za odmor ljeti, ali isto tako i tijekom proljeća i jeseni kada možete uživati u mirnijem i opuštenijem odmoru. Geografski položaj mjesta idealan je i za kraće izlete te obilazak brojnih prirodnih i kulturnih znamenitosti Dalmacije koje se nalaze u blizini.